#NoFILTER
OHJELMA

Kokousviikonloppu on täynnä upeita mahdollisuuksia uuden oppimiseen ja itsensä kehittämiseen ja haastamiseen.

Keynote-luentomme tarjoavat laadukasta sisältöä yrityselämän huipulta. Intensiiviset ja osallistujille räätälöidyt workshop-koulutukset takaavat, että jokainen osallistuja saa koulutusviikonlopusta aitoja hyötyjä oman työelämän ja henkilökohtaisen osaamisen kehittämiseen.

Please note - some of the keynotes and workshops will be held in English.

KEYNOTET

jari-promokuva.png

KEYNOTE: JARI SARASVUO

 

Ecce Homo  - Katso Ihminen

Sarasvuon keynote Ecce Homo käsittelee johtamista, jossa ei olla teennäisten roolien vankina, vaan kohdataan toinen ihminen aidosti - ilman filttereitä.

Katso luennon esittelyvideo täältä.

KEYNOTE: MIKKO TURTIAINEN

Vice President Global Sales at Finnair

 

Welcome to a keynote where we learn to build a world class sales organization with four E's and one P.

Mikko Turtiainen 2250.jpg

KEYNOTE: ESKO AHO

 

Kansainvälisen kaupan edistäminen

 

Esko Ahon keynote-luennolla perehdytään kansainväliseen kaupankäyntiin ja sen edistämiseen. Aho toimii suomalaisten yritysten idänkauppaa edistävän East Officen johtokunnan puheenjohtajana sekä Suomalais-Venäläisen kauppakamarin hallituksen puheenjohtajana.

 

Keynote of Esko Aho will concentrate on international business and boosting exports. Esko Aho is the Executive Chairman of the Board at East Office of Finnish Industries, a non-profit company of 25 leading Finnish corporations. He also chairs the Board of Finnish-Russian Chamber of Commerce.

keynote_aho.png

koulutukset

& WORKSHOPIT

MACIEJ KAWECKI

Communicate the value, not the features - a pitching workshop

What is in it for me" - is the sentence (tech) people usually forget, focusing on seeing things from their perspective, not the one of the customer/consumer. We tend to talk about features and specifications, not on the value they deliver to the users. In this short workshop you will have a opportunity to reframe your message, so your customer cares.

Matti Kawecki, a JCI member since 2004, is not a professional trainer. As an introvert myyntijohtaja he builds relations and sales channels for tech companies, usually in Germany, Poland and Sweden.

KAROLIINA HILTUNEN & ILONA PARVIAINEN
Autenttinen & merkityksellinen johtajuus

 

Milloin olet piiloutunut rooliin, jättänyt jotain sanomatta, vaikka olisi ollut sanottavaa tai toiminut omia arvojasi vastaan? Autenttiseen johtajuuteen kuuluu itsensä tunteminen ja rohkea, aito itsensä ilmaiseminen. Tämä kokemuksellinen koulutus vie sinut matkalle kohti omaa autenttisuutta, joka alkaa ymmärtämällä itseäsi.

 

Kouluttajinasi toimii kaksi psykologia. Ilona Parviainen työskentelee työterveyden uudistajana ja työterveyspsykologina Heltti Oy:ssä. Karoliina Hiltunen (KTM) toimii yritysvalmentajana ja henkilöstön sekä johdon kehittäjänä Generoi Development Oy:ssä.

PAULIINA NORDBERG

Jaksamista työarkeen!

Stressinhallinnan ABC

Työn, perheen, terveellisten elämäntapojen ja riittävän liikunnan yhdistäminen toimivaksi paketiksi on monesti haastavaa. Luennon aikana saat konkreettisia vinkkejä stressinhallintaan. Osallistujen kesken käydään vuoropuhelua yhdessä oman hyvinvoinnin parantamiseksi.


Hyvinvointivalmentaja ja FAF personal trainer Pauliina Nordberg toimii Hyvinvoinnin Walimon toimitusjohtajana. Pauliinan intohimona on innostaa ihmisiä huolehtimaan itsestään ja omasta jaksamisestaan.

Henna Väätäinen

UNELMATYÖPAJA

"High growth rates in the mature economics are possibility, but only if people in these economies discover a new dream." Näin toteavat Rolf Jensen ja Mika Aaltonen kirjassaan The Renaissance Society.

Kasvu lähtee yksilöstä. Yksilö ilman unelmia ei kasva. Tarvitsemme kipeästi uusia unelmia, kun vanhat unelmat eivät enää motivoi. Tässä koulutuksessa ei ole yhtään slidea ja tietokonetta ei avata. Puhelimet laitetaan äänettömälle ja mieli asennetaan äärettömälle. Ja sitten lähdemme unelmajahtiin. Mitäpä, jos elämäsi unelma odottaa juuri täällä tullakseen löydetyksi! Uskallatko jättää tilaisuuden käyttämättä?

 

Tule mukaan ennakkoluulottomasti! Unelmatyöpajan vetäjänä toimii kokenut kouluttaja ja nuorkauppakamarilainen Henna Väätäinen.

OPEN SPACE PUHEKUPLAT

Fasilitaattorina Ilona Parviainen

 

Pääset keskustelemaan ajankohtaisista ja sinua kiinnostavista aiheista eri puhekuplissa. Löydä itsellesi kupla, jossa saat ja annat osasi merkityksellisessä keskustelussa. Mielenkiintosi kohteet johdattavat sinua keskustelusta toiseen!

 

Uusia keskusteluja syntyy myös osallistujien ehdottamista aiheista - mistä sinä haluaisit keskustella? Perjantain vapaamuotoinen ohjelma, joka toteutetaan Open Space menetelmällä.

 

Welcome to meaningful open space conversations. There’s always at least one discussion also in English!

JCI IMPACT

Jutta Fagerström

JCI-toiminnan syvimpiä tarkoituksia on luoda myönteistä vaikutusta yhteiskuntaan. Tähän tärkeään teemaan vastaa JCI Impact -koulutus, joka valmentaa yhä parempaan aktiivisena kansalaisena toimimiseen osana JCI-yhteisöä. Kouluttajana toimii Jutta Fagerström. 

 

Jutta Fagerström Porin Nuorkauppakamarista on Suomen Nuorkauppakamareiden koulutuspäällikkö 2019, ja on ollut mukana kamaritoiminnassa vuodesta 2010. Jutta on toiminut aktiivisesti kouluttajana lähes koko kamariuransa ajan ja käynyt Kouluttaja-Akatemian vuonna 2017. Erityisenä intohimona Jutalla on debatti, ja sen lisäksi Jutta on kouluttanut mm. kouluttajapolun koulutuksia. Koulutukseltaan Jutta on Diplomi-insinööri ja hän työskentelee Satakunnan Osuuskaupassa.

Koulutukseen voit ilmoittautua nyt jci.cc:ssä. 

maciej_k.jpg
Karoliina_Hiltunen.jpg
ilona_parviainen_2.jpg
47317625_274007970137429_307873202921537
IMG_20180704_183327.jpg
rawpixel-558597-unsplash.jpg
DSC_2364_Jutta_Fagerström.JPG

IRTI ROOLISTA!

Tanja Kupiainen

Haluatko esiintyä yleisölle luontevammin ja vahvistaa omia esiintymistaitojasi? Toiminnallinen workshop antaa konkreettisia työkaluja rennompaan esiintymiseen ja esiintymisjännityksen voittamiseen. Workshopin avulla opit kirkastamaan esiintymisen tavoitteet sekä löytämään keinot niiden saavuttamiseksi.


Workshopin ohjaajana toimii teatteri-ilmaisun ohjaaja Tanja Kupiainen. 

tanjak.jpg

CHECKPOINT: STRATEGIA - VAUHDITTUUKO TYÖELÄMÄ?

Mika Hirvonen &

Emilia Koikkalainen

Menestystä työelämässä vauhditetaan määrätietoisesti nyt jo kolmatta vuotta. Ovatko askelmerkit kunnossa ja riittävä vauhti löytynyt? Motivoiko suunta?

Tässä työpajassa katsomme strategiamme nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Opit ja saat työkaluja siihen, miten voit arvioida ja haastaa minkä tahansa tavoitteellisen toiminnan nykykuntoa ja kehittää sitä voittaaksesi huomisen kilpailut. Tuo mukanasi fiiliksesi strategian nykytilasta ja tule visioimaan huomisen nuorkauppakamaria. Tervetuloa kaikki nuorkauppakamarilaiset kokemuksesta riippumatta.

Chess Game

SIJOITTAJA KASVUN ESTEENÄ

Petri Alatalo

Sijoittajat tekevät aina rationaalisia päätöksiä, jotka perustuvat pelkkiin faktoihin ja saavuttavat näin erinomaisia tuottoja. Tai sitten eivät.


Petri Alatalo työskentelee Handelsbankenin varainhoitoyksikössä sijoitusjohtajana. Aikaisemmin Alatalo on työskennellyt eri pankeissa hieman yli 10 vuotta yksityishenkilöiden varainhoidossa, sijoittamisen asiantuntijatehtävissä sekä sijoituspuolen esimiestehtävissä 
  

 

Petri ala-aulassa 6x6cm cmyk.jpg

FINANSSIAKATEMIA

Mari Viertola, Kati Karhu & Pauliina Kiviniemi

 

Mitä ihmettä numerot kertovat yrityksen tilinpäätöksessä? Miten huolehtia niin omasta kuin yrityksen taloudesta?

 

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen Finanssiakatemisssa. Keväällä starttaa uusi finanssiakatemia, jonka tarkoituksena on parantaa jäsenien taloustaitoja työelämässä. Akatemia on laaja-alainen katsaus talouden eri osa-alueisiin aina yrityksen lukujen ymmärtämisestä osakesijoittamisen koukeroihin.

 

Koulutukset järjestetään niin webinaareina kuin syventävinä koko päivän kestävinä tapaamisina.

image.png
Kasvokuvat-2 Mari 2.jpg
finanssiakatemia4.png
oma kuva 2018.jpg

YRITTÄJÄN JA YRITYKSEN

VARALLISUUDEN KASVATTAMINEN

Jouni Kalliokoski

 

Miksi yrittäjän kannattaa kasvattaa varallisuuttaan systemaattisesti? Miten aloittaa vaurastuminen? Koulutuksessa kuulet, mitä yrittäjä voi itse tehdä parantaakseen omaa ja yrityksensä tilannetta, ja saat konkreettisia työkaluja yrittäjän ja yrityksen tulevaisuuden turvaamiseen.

 

Kouluttajana toimii Alexandria Pankkiiriliikkeen Pohjois-Suomen aluejohtaja Jouni Kalliokoski, jolla on 18 vuoden kokemus sijoituspalvelualalta.

VIESTINTÄAKATEMIA:

HYVÄ MAKU - BRÄNDIN VISUAALINEN IDENTITEETTI JA ILMENTYMINEN

Sini Törönen

 

Mikä näyttää hyvältä? Millainen brändikuva rakentuu visuaalisella viestinnällä? Infograafikko Joel Kanervan sanoin: “Lukeminen on opittu taito, jota tehdään tietoisesti. Näkeminen on kuin hakkeroituisi toisen mieleen. Se on tiedostamatonta ja äärimmäisen vaikuttavaa.”

 

Hyvän maun maailmaan ja tunnistamiseen viestintäakatemialaisia ja viestinnästä kiinnostuneita johdattelee Sini Törönen, graafinen suunnittelija ja Suomen Nuorkauppakamareiden Brand Manager 2019.

alexandria_henkilokuva-6598 Jouni Kallio
sini-1 (1).jpg

TRADESHOW

PANELISTIT

Rekry rocks - Henkilöstö menestystekijänä!

Trade Show -alueen teemana on osaava työvoima ja rekrytointi. Osallistujien viihtymisen takaavat mielenkiintoinen Trade Show -alueen ohjelma sekä rekrytointiaiheiset paneelikeskustelut. Paneelikeskustelun “Rekry rocks - Henkilöstö menestystekijänä! “ juontaa Pohjanmaan Kauppakamarin johtaja Paula Erkkilä.

1FC8ECD1-F3A7-4322-9C8E-8C087624D57F.JPG

Panelistimme

Jonas Sandlin, KIP Service Oy

KIP Service Oy:n koulutuspäällikkö, valtiotieteen maisteri. Vahva jalkapallotausta: pelannut Jarossa Ykköstä sekä JBK:ssa, valmentaa JBK:n edustusjoukkuetta (2 div.) Vahvuus henkilöstön johtamisessa ja osaamisen kehittämisessä sekä muutosjohtamisessa.

KIP Service luo suurteollisuudelle toimintaympäristön ja kumppanuusverkoston tarjoten hyödykkeitä, palveluja ja ratkaisuja, jotka lisäävät toimijoiden onnistumista, kilpailukykyä ja toimintavarmuutta. KIP Service toimii myös asiakkaidensa strategisena kumppanina osaamisen kehittämisessä.

Jouni Kalliokoski, Alexandria Pankkiiriliike

Alexandrian aluejohtaja Jouni Kalliokoskella on lähes 20 vuoden kokemus asiantuntijoiden rekrytoimisesta ja kouluttamisesta vaativalla sijoituspalvelualalla. Vuosien varrella Jouni on ollut mukana rekrytoimassa ja tukemassa satoja sijoitusneuvojia. Tällä hetkellä Jounin organisaatiossa työskentelee noin 60 sijoitusneuvojaa 12 paikkakunnalla.

 

Aicha Manai, Suomen Yrittäjät

Aicha Manai on Suomen Yrittäjien verkostopäällikkö ja vastaa erityisesti järjestön nuorten yrittäjien sekä kasvuhakuisten yrittäjien palveluista. Aikaisemmin Aicha on toiminut mm. työelämävalmentajana sparraten nuoria omien työyhteisö- ja työelämätaitojen kehittämisessä ja vastannut Tunisiaan perustetun Biostore-luontaistuotekaupan työntekijöiden rekrytoinnista ja perehdyttämisestä. Suomi tarvitsee osaavaa työvoimaa, jotta pk-yritykset rekrytoisivat aktiivisemmin tulevaisuudessa. Tällä hetkellä sopivan työvoiman löytyminen on yksi isoimmista kasvun esteistä.

 

Juha Erkkilä, Kosila

Juha Erkkilä toimii KPK-Yhtiöt Oyj:n digiliiketoiminnan johtajana sekä kahden brändin, ohjelmistotalo Kosilan ja urheiluseurojen toiminta-alustan Jopoxin johtajana. Molemmat  ovat vahvalla kasvu-uralla suuressa työvoimapulassa olevalla liiketoiminta-alueella. Kosila on kuitenkin ryhtynyt uimaan vastavirtaan koodaripulassa painiskelevassa Suomessa mm. perustamalla oman koulutusohjelman, Kosila Akatemian.